Ανθρωπομετρία
favicon
Πάρε πιστοποίηση τώρα!
background seminar image
logos

Απέκτησε την πιστοποίηση ανθρωπομετρητή ISAK
και απογείωσε τη καριέρα σου

Γιατί να πάρω αυτή την πιστοποίηση;
  • Θα προσθέσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό σας. Οι περισσότερες δουλειές στον χώρο του Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητούν την διαπίστευση ISAK Level 1 ως προαπαιτούμενο (κυρίως σε Ευρώπη, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και ΗΠΑ).


  • Θα έχετε την δυνατότητα παροχής των πιο εξελιγμένων υπηρεσιών, τεχνικών & μετρήσεων στα γραφεία / ιατρεία σας, καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους.


  • Θα έχετε ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για την ένταξη σας στον Βρετανικό Σύλλογο Αθλητικών Διατροφολόγων SENr


Τι θα μάθω
tick icon

3 μετρήσεις οστικού πλάτους

tick icon

4 βασικές μετρήσεις όπως είναι η μέτρηση ύψους, μέτρηση βάρους, μέτρηση ύψους σε καθιστή θέση, μήκος ανοίγματος χεριών.

tick icon

6 μετρήσεις περιφερειών σώματος

tick icon

Οι 8 βασικές δερματοπτυχές που ο ISAK ορίζει τις πλέον σημαντικές.

tick icon

Mετά το πέρας της εκπαίδευση θα έχετε μια βασική κατανόηση της επιστήμης της κινανθρωπομετρίας.

Λεπτομέρειες σεμιναρίου

Ντάνιελ Καψής RD, MSc, PhDc

Πρόγραμμα

Η 1η από τις 3 ημέρες κάθε πιστοποίησης είναι εξ ολοκλήρου θεωρητική και πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω webinar. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για άτομα που ταξιδεύουν από μακριά για χάρη της πιστοποίησης. Οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται αυτή την πρώτη ημέρα της πιστοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων « Τη σημασία της πιστοποίησης σε έναν επαγγελματίας/ ερευνητή», «Η ιστορία της κινανανθρωπομετρίας», «Βασική ανατομία του ανθρώπινου σώματος» καθώς και «Ορθή χρήση και βαθμονόμηση των ανθρωπομετρικών εργαλείων».

Η 2η ημέρα του μαθήματος συνδιάζει θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές, και απαιτείται η δια ζώσης παρουσία του ενδιαφερόμενου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Έμφαση δίνεται σε βασική γνώση ανατομίας, άκρως σημαντική για να μπορέσει κανείς να οδηγείται σε έγκυρες και ακριβής μετρήσεις , τον κατάλληλο χειρισμό του ανθρωπομετρικού εξοπλισμού, καθώς και την εκτέλεση των μετρήσεων με την πιο ορθή τεχνική. Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν μια «hands on» προσέγγιση σε αυτή την δεύτερη ημέρα της πιστοποίησης,, δεδομένου οτι οι πρακτικές εφαρμογές θα αποτελέσουν και το κύριο στοιχείο της. Μέχρι το τέλος αυτής της δεύτερης ημέρας, όλοι οι συμμετέχοντες θα νιώθουν ήδη αρκετά σίγουροι για τις νέες τους δεξιότητες.

Η 3η ημέρα του μαθήματος είναι επίσης ένας συνδυασμός θεωρίας και πρακτικών εφαρμογών. Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στο πώς να υπολογίζουν το προσωπικό τους τεχνικό σφάλμα (TEM), καθώς και να γνωρίζουν παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τις μετρήσεις τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να εξασκούνται στις πρακτικές τους εφαρμογές, προετοιμαζόμενοι για την τελική πρακτική εξέταση. Στον τελευταίο σκέλος του μαθήματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μετάσχουν σε μια τελική πρακτική εξέταση, πάνω σε διαφορετικά σωματότυπα, με τις τιμές των μετρήσεών τους να συγκρίνονται, εντός ενός αποδεκτού εύρους, με τις μετρήσεις του εξεταστή. Τέλος, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και δίνονται οδηγίες για την τελική εργασία που καλούνται να ολοκληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να λάβουν τα πτυχία τους από τα κεντρικά του ISAK.

Κόστος συμμετοχής
Early bird (μέχρι NaN/NaN/NaN)Τιμή
Επαγγελματίες
Φοιτητές
Τελική τιμή (μέχρι NaN/NaN/NaN)Τιμή
Επαγγελματίες
Φοιτητές
Σε ποιούς απευθύνεται

Διαιτολόγους / Διατροφολόγους

Αθλητικής Επιστήμης / Personal Trainers

Φυσιοθεραπείας / Αθλίατρους

Αθλητίατρους

Ο εκπαιδευτής σας
daniel kapsis image
Ντάνιελ Καψής

Ο Ντάνιελ Καψής, RD, SENr, MSc, PhDc, ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας το 2013 με πτυχίο στη Διατροφή και Διαιτολογία. Στην διπλωματική του εργασία, συνέλεξε ανθρωπομετρικά δεδομένα και διατροφικές πληροφορίες από περισσότερους από 80 διακεκριμένους Έλληνες και Κύπριους δρομείς.

Σχετικά με το ISAK

Το International Society for the Advancement of Kinanthropometry (ISAK) ιδρύθηκε ως ένας οργανισμός ατόμων, με επιστημονικό και επαγγελματικό εγχείρημα που συνδέεται με την Κινανθρωπομετρία. Ο σκοπός του ISAK είναι να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα διεθνές δίκτυο συναδέλφων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια κοινότητα, υπερβαίνοντας τη γεωγραφία, την πολιτική και τα όρια των ξεχωριστών τομέων, ώστε να καθιερώσει μια δυναμική περιοχή επιστημονικού εγχειρήματος.

event card
Τοποθεσία
Σημαντικές πληροφορίες
Πρακτική και θεωρητική γνώση
Πιστοποιημένο από ISAK
3 ημέρες
Εγκεκριμένο από:
ascm logo
isak logo
senr logo
keadd logo
Blog
photo
Anthropometria Greece o επίσημος συνεργάτης του παγκόσμιου οργανισμού ISAK

O Anthropometria Greece αποτελεί τον πρώτο εκπαιδευτικό οργανισμό σε Ελλάδα και Κύπρο

photo
Η πιστοποίηση Ανθρωπομετρίας ISAK ένα σύγχρονο εργαλείο στα χέρια κάθε διαιτολόγου.

Ο International Society for the Advancement of Kinanthropometry (ISAK) έχει δημιουργήσει ένα εγκεκριμένο πρωτόκολλο πάρσης των πιο σημαντικών ανθρωπομετρικών μετρήσεων, βάσει των οποίο εναρμονίζονται ήδη πάνω από 75.000 επαγγελματίες στον κόσμο.

photo
Τι είναι η επιστήμη της Κινανθρωπομετρίας;

Kinanthropometry ή Κινανθρωπομετρία είναι ένας σύνθετος όρος που περιλαμβάνει τις ελληνικές λέξεις «κίνηση» και «άνθρωπος», αποτελώντας την διεπαφή μεταξύ ανατομίας και κίνησης.

Γραφείο
Ομήρου 46, Αθήνα, Νέα Σμύρνη 17121, Ελλάδα
anthropometrygreece@gmail.com
Ακολουθήστε μας
Developed by online master
© 2022 Anthropometria Greece - All rights reserved